Rookvrij zijn, dat lijkt je heerlijk...

Stoppen met roken is niet gemakkelijk. Toch lijkt het je heerlijk om je geen zorgen te hoeven maken over waar je mag roken, of je alles bij je hebt etc. Rookvrij zijn en in alle situaties onafhankelijk zijn van tabak. Pakweg 1500 euro per jaar over houden om andere dingen mee te doen. Het ís mogelijk, vele mensen is het al gelukt. Maak het je zo gemakkelijk mogelijk en gun jezelf álle steun om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken.
Daarvoor zijn diverse mogelijkheden:

In alle gevallen is er sprake van een goede voorbereiding voor de stopdatum, die plaatsvindt op of rond de derde bijeenkomst. Vaak is het raadzaam om naast de begeleiding ondersteuning te hebben van nicotinevervangers of medicatie. Dit verdubbelt namelijk je kans van slagen. De medicatie krijg je op doktersvoorschrift.

Tijdens een telefonisch kennismakingsgesprek kijkt Sylvia samen welke methode het beste bij je past. Dit gesprek is kosteloos. Vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden zowel de begeleiding als de hulpmiddelen vanuit het basispakket, ook in 2015!

Weet je nog niet zeker of je voldoende gemotiveerd bent om te stoppen? Loop dan mee met één van onze wandelingen, speciaal voor rokers. Omdat 80% van de rokers overweegt om te stoppen maar nog geen idee heeft hoe wat en waar. Na de wandeling ken je de mogelijkheden in je regio en weet je wat er bij je past en of je aan stoppen toe bent.

Voel je frisser, fitter, vrijer, in je eigen rookvrije wereld!