Voor zorgverleners

Ben jij één van die vele zorgverleners die rokende mensen begeleiden bij hun stoppoging in je reguliere werk? Of ben je stoppen met roken coach? Dan weet je vast ook wel hoe fijn het voelt als het stopproces prima verloopt en tevens hoe lastig het kan zijn om bij te dragen aan een succesvolle stoppoging. Basiskennis en ervaring zijn daarbij van groot belang. Via syl via biedt diverse mogelijkheden om goed geschoold te zijn en te blijven, zoals:

Afhankelijk van je wensen wordt je bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van stoppen met roken in binnen en buitenland, kun je praktijksituaties oefenen met zeer ervaren coaches/trainers op het gebied van stoppen met roken of krijg je ondersteuning bij het maken van een eigen stoppen met roken beleid. Via syl via biedt deze ondersteuning voor alle zorgprofessionals en in het bijzonder voor de zorgverleners in de geboortezorg.

Patiënten-folders over ‘Rookvrij! Allebei?’ worden kosteloos toegestuurd aan zorgverleners. Een presentatie over deze aanpak of het bespreken van de samenwerkingsmogelijkheden is eveneens vrijblijvend en kosteloos. ‘Rookvrij! Allebei?’ wordt uitgevoerd door gecertificeerde coaches, die allemaal als gekwalificeerde stoppen met roken begeleiders opgenomen zijn in het Kwaliteitsregister. Naast opname in het ‘Kwaliteitsregister Stoppen met roken’ en het Loket voor Gezond Leven, doen wij er alles aan om de kwaliteit van ons bewezen effectieve aanbod voortdurend te optimaliseren. Dat dit lukt, blijkt ook wel uit onze succespercentages. Tot nu tot zijn 80% van de deelnemers rookvrij aan het einde van het begeleidingstraject.

Wij zijn verheugd dat wij met meerdere verloskundigen, kraamcentra, ziekenhuizen en GGD-en mogen samenwerken om zo veel mogelijk kinderen een rookvrije start te kunnen bieden.

Samen op pad naar een rookvrij wereld, leerzaam en gezellig!